• Ataköy 7-8-9-10 Kısım Mahallesi Çobançeşme E5 Yanyol Caddesi
    Selenyum Retro Blok No:169 Bakırköy İstanbul

Hakkımızda

Bizi Tanıyın

Sağlığınızı ve sizi önemsiyoruz

Op. Dr. Murat Üstündağ 1974 yılında Ankara’da doğdu. 1992 yılında Ankara Anıttepe Lisesi’nden mezun olan Üstündağ, aynı yıl Gazi üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmeye hak kazanarak eğitim hayatını burada sürdürdü. 2005-2010 yılları arasında Trakya üniveritesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi ihtisasını tamamlayan Op. Dr. Murat Üstündağ, uzmanlık eğitimi yıllarında özellikle Estetik ve Fonksiyonel Burun Cerrahisi, Kulak Estetiği alanlarında araştırmalar yaparak kişisel gelişimini tamamladı. • Üstündağ, 2010-2012 yılları arasında ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mecburi hizmetini gerçekleştirdi. Asistanlık yıllarından itibaren 20 bine yakın ameliyat gerçekleştiren Op. Dr. Murat Üstündağ, Estetik ve Fonksiyonel Burun Cerrahisi konusunda ise yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Bu konuda sayısız vakayı başarılı bir şekilde opere eden Üstündağ, Estetik ve Fonksiyonel Burun Cerrahisi alanında bilimsel çalışmalarına da devam etmektedir. Estetik cerrahinin idealist bir yaklaşımla ele alınması gerektiğine inanan Üstündağ, bilgi birikimini geliştirmek, bilgilerini paylaşmak ve son gelişmeleri takip etmek için yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kongreye katılmıştır.

  • KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı - Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (2005-2010)
  • Van Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi - KBB Uzmanı (2010-2012)
  • Van Askeri Hastanesi (Askerlik Hizmeti) - (2012-2013)
  • İstanbul Büyükçekmece Kolan Hastanesi - KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı (2012-2014)
  • Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi - KBB Uzmanı (2015-2017)
  • Çatalca Devlet Hastanesi - KBB Uzmanı (2017-2018)
  • Muayenehane - 2018- Halen

20.000+

Hizmet

20 Yıllık

Uzmanlık
image
Kadromuz

Uzman Kadromuz

image

Dr. Murat ÜSTÜNDAĞ

Kulak Burun Boğaz
Müşteri Yorumları

Gerçek Müşterimizden Gerçek İnceleme

Sıkça Sorulan Sorular

Soru İşaretlerini Yok Ediyoruz

Burun estetiği ameliyatını kim yapmalı? Burun estetiği KBB alanına mı girer, yoksa plastik cerrahi alanına mı?

Kendini bu konuya adamış, geliştirmiş ve bu konuda dirsek çürütmüş KBB uzmanları ve estetik cerrahlar bu ameliyatı yapabilir.

Burun estetiği operasyonlarında son yaklaşımlar nelerdir?

Burun estetiği operasyonlarında son yıllarda; Piezzo Cerrahisi, kemik yapı törpüsü için elektrikli enstrümanlar ve radyofrekans uygulamaları sıklıkla kullanılıyor. Bu uygulamalar günümüzdeki en gelişmiş tekniklerdir. Hangi metodun uygulanacağına ise cerrahın hastasına göre belirlemesi en doğru yöntemdir.

Burun estetiği ameliyatında adım nedir?

Hastayla ameliyat öncesi en az iki görüşme yapılarak ameliyat planlaması ve yaşanacak süreç aktarılır. Hastanın operasyonla ilgili kafasındaki sorular cevaplanır. Ameliyat günü ve öncesinde yapılan görüşmelerle hastanın kafasındaki sorulara verilen yanıtlar pekiştirilerek hastanın operasyona hazırlanması önemli bir ayrıntıdır.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında yaşananlar nelerdir?

Operasyon sonrası 7. gün, hastadan atel ve silikon tamponlar alınır. Hastanın burnu 3-4 gün bandajlı gezer. 10. güne geldiğimizde hastanın burnu artık açıktır. Burun yüzde 50 iyileşmeyi ilk 1 ay içinde tamamlar. Geri kalan yüzde 50 iyileşme 6-12 ay arası dönemde olur. Hasta 1. ay, 3. ay, 6. ay, 1 yıl ve 2 yıl kontrollerine devam eder.

Tamponsuz ameliyat yöntemi nedir?

Burunda deviasyon ameliyatlarında kullanılan burun tamponu korkusu ve kâbusu nedeniyle, pek çok kişi ameliyattan kaçmaktadır. Ancak günümüzde bu durum ortadan kalkmıştır. Septoplasti ve rinoplasti ameliyatlarından sonra silikondan yapılmış tamponlar kullanılmaktadır. Böylece yara iyileşmesi hızlı olmakta kanama riski olmaksızın tampon kullanmadan tampon etkisi oluşturulmaktadır.

Burun estetiği ameliyatından sonra şişlik ve morlukların olması normal mi?

Burun estetiği ameliyatı sonrası oluşan morlukların sebebi kemik yapıyı şekillendirirken osteotomi dediğimiz kemiğe müdahale sırasında oluşan kanamanın cilt altına sızmasıdır. Kemik yapıya müdahale olmazsa morlukta olmaz.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında oluşabilecek komplikasyon ve riskler nelerdir?

Burun estetiği operasyonu sonrası birkaç saat içinde aşırı kanama nadiren de olsa görülebilir. Bu durumda hasta panik yapmadan doktorunu bilgilendirmeli ve yardım istemelidir.

Burun estetiği operasyonu sonrasında belirgin ameliyat izlerim olacak mı?

Burun estetiği operasyonlarında açılan kesikler ve dikişler çok daha kontrollü bir şekilde yapıldığından, gözle görülmeleri çok zordur. Açık burun operasyonlarında burnun tabanında küçük bir dikiş izi kalır. Endonazal yani kapalı operasyonlarda ise kesikler zaten burnun içinde olduğundan bütün izler de içeride kalır.

Burun estetiği ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler?

Doktorun vermiş olduğu önerilere uymak (beslenme, buz uygulaması, yatış pozisyonu gibi…) ve ilaçları eksiksiz kullanmak.